WANDKLOKJE ‘KUHSCHWANZPENDEL Gedateerd: 1760 Duitsland

Wandklokken

M&R135

WANDKLOKJE ‘KUHSCHWANZPENDEL’
Gedateerd: 1760
Duitsland

Uurwerk
Dit wandklokje heeft een messing platine-uurwerk met spillegang en ‘kuhschwanzpendel’. Het uurwerk is voorzien van slagwerk op sluitschijf en slaat de hele uren voluit. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een gewicht.

Wijzerplaat
Op de ijzeren grondplaat van de klok is een tinnen cijferring aangebracht. Deze is voorzien van cijferringen, van binnen naar buiten: een ring met Romeinse cijfers voor de uren aanduiding met een halfuurs aanduiding tussen de uurcijfers, een rand met minuutstreepjes en daaromheen een rand met Arabische cijfers voor de vijf minuten. Het centrum van de cijferring is bekleed met bruin-rood fluweel. Boven de cijferring is een ajourgezaagd en sierlijk gegraveerd messing verguld kroonstuk geplaatst. Het ornament is uitgevoerd in krullend bladmotief en bovenin staat zijn datering 1760 gegraveerd. De ajourgezaagde uur-en minuutwijzers zijn vervaardigd van messing.

Kast
Het uurwerk van deze kuhschwanzpendel bevindt zich in een ijzeren kast die achter de tinnen wijzerplaat is gemonteerd. Deze heeft 2 deurtjes om bij het uurwerk te kunnen. Achter het ornament is de bel met zijn hamer geplaatst.
Gangduur 1 dag.

*Prijs € 16500

Hoogte: 20 cm.
Breedte: 14 cm.
Diepte: 11,5 cm.

Lees meer Neem contact op