Over ons

Mentink & Roest Antiquairs staat wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke collectie antieke uurwerken, barometers en wetenschappelijke instrumenten, van museale kwaliteit. Authenticiteit en kwaliteit, vakmanschap en expertise, discretie en integriteit zitten in ons DNA.

Bekijk de sfeervolle impressie van ons unieke vak door te klikken op de play-button (Engels gesproken). 

Ons bedrijf, gevestigd in het Betuwse dorpje Ingen, is gespecialiseerd in renaissance-klokken en uurwerken uit de 16e tot en met de 19e eeuw. Dankzij ons eigen restauratieatelier verkeren alle objecten in een onberispelijke conditie. Mentink & Roest staat garant voor tijdloze schoonheid.

 

Diensten

We bieden onze klanten graag vakmanschap wat betreft elk facet van antieke uurwerken. Ervaring en expertise is in ons vakgebied een vanzelfsprekendheid. Voor de volgende diensten kunt u vol vertrouwen bij ons terecht:

 

Collectie en service

Of u nu op zoek bent naar een uiterst zeldzaam uurwerk om uw verzameling uit te breiden, of een klok wilt aanschaffen om uw interieur te verrijken, wij verwelkomen u graag. U kunt bij ons terecht voor staande klokken, tafelklokken, Haagse klokken, religieuses, console- en cartelklokken, barometers, pendules, reisklokken, wandklokken, chronometers, lantaarnklokken, Renaissance-klokken en horloges.

Mentink & Roest heeft service hoog in het vaandel staan. Wij hechten aan een goede en langdurige relatie met onze internationale klantenkring waartoe museumconservatoren en verzamelaars, maar ook beginnende kopers behoren.

Jaarlijks nemen wij deel aan belangrijke kunst- en antiekbeurzen als Pan Amsterdam en TEFAF Maastricht. Ook daar ontmoeten wij u graag. Ook zijn wij zijn aangesloten bij de KVHOK (Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst) en CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Oeuvres d’ Arts).

Wilt u graag advies of informatie ontvangen?  Neem dan contact met ons op.

Geschiedenis en heden

Onze onderneming werd in 1989 opgericht door Theo Mentink en Bert Roest. Sinds 2008 heeft Menno Hoencamp de dagelijkse leiding.
Theo Mentink en Bert Roest werkten als restauratoren van zeldzame antieke uurwerken in de beste klokkenzaken van Nederland. Eén daarvan was de firma Stender, een bekende naam in de jaren zeventig en tachtig. Bevlogen van hun vak richtten ze in 1989 samen Mentink & Roest op in Vught. Beiden hadden een goed oog voor bijzondere klokken en vulden elkaar perfect aan.

De reputatie van Mentink & Roest groeide snel. Hun uurwerken vonden hun weg over de hele wereld. De focus lag en ligt nog steeds op zeldzaamheid, authenticiteit en kwaliteit.

Menno Hoencamp

Op Menno Hoencamp oefenen uurwerken al op jonge leeftijd een grote aantrekkingskracht uit. Samen met zijn grootvader, een ingenieur, haalt hij graag klokken uit elkaar om te ontdekken hoe deze functioneren. Hij besluit van zijn passie zijn beroep te maken.

“Het is adembenemend hoeveel vakmanschap er achter zo’n klokje schuilgaat.” – Menno Hoencamp

Na de opleiding tot fijnmechanisch instrumentmaker in Leiden te hebben afgerond, studeert hij aan het befaamde West Dean College in Engeland, waar hij zich op het hoogst denkbare niveau verder bekwaamt in het restaureren van klokken, horloges, barometers en wetenschappelijke instrumenten. Na zijn afstuderen werkt Menno Hoencamp in Londen samen met David Newell Clocks. Vier jaar lang restaureert hij de meest uitzonderlijke uurwerken voor particulieren, veilinghuizen, de National Trust en Wallace Collection.

Terug in Nederland vestigt Menno zich als zelfstandig restaurator. Hij gaat samenwerken met Mentink & Roest. In 2008 neemt hij de dagelijkse leiding over van beide oprichters: hiermee is continuïteit gewaarborgd. Mentink & Roest verhuist naar een monumentale herenboerderij in het Betuwse Ingen.

Menno Hoencamp is naast gepassioneerd restaurateur tevens beëdigd taxateur (thans Register Taxateur) van antieke uurwerken.

Wilt u meer weten over Mentink & Roest of over een van onze diensten? Neem contact op.