Restauratie & Reparatie

Een dierbaar object gerust uit handen geven voor restauratie, reparatie of onderhoud: dat kan u als u weet dat de ander het op waarde schat en het met zorg omringt. Iedere keer opnieuw beschouwen wij het als een privilege dat de belangrijkste klokken, barometers en fijnmechanise instrumenten ter wereld, door onze handen gaan.

Mentink & Roest beschikt vanaf de oprichting in 1989 over een eigen restauratieatelier waarin klokken met de uiterste precisie worden gerestaureerd en onderhouden. Wij doen dit volgens de hoogste internationaal erkende standaards. In onze restauratiewerkzaamheden staan het object (en de bijbehorende restauratiegeschiedenis) centraal en richten wij ons op het bewaren en herstellen van de authenticiteit van de klok. Hierbij trachten wij de intentie van de uurwerkmaker te behouden.

Het respect voor en de acceptatie van de natuurlijke veroudering van de materialen, zijn voor ons belangrijke criteria in de omgang met een object. Museumconservatoren, verzamelaars en particulieren doen vaak een beroep op ons. Voor de totale restauratie van een klok beschikken we over een groot netwerk van experts.

Een momentopname van Menno Hoencamp in het atelier van Mentink en Roest.

Restauratie en onderhoud in de praktijk

In overleg ontvangt u na onderzoek een restauratie- of onderhoudsvoorstel, samen met een kostenraming. Na uitvoering van de werkzaamheden sturen wij u een beknopte rapportage. Desgewenst kunnen wij een uitgebreid restauratierapport opstellen.

Een van de kenmerken van de manier waarop Menno Hoencamp en Laura Brenkman hun bedrijf runnen, is zorgvuldigheid. Laura weet uit ervaring hoe belangrijk dit is: “Als je erover nadenkt, zijn we even rentmeester  van een stukje cultureel erfgoed.”

“Tenslotte zijn we even rentmeester van een stukje cultureel erfgoed.” – Laura Brenkman

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.