Een antieke klok kopen

Denkt u erover om een antieke klok te kopen?

.

 

Een antieke klok….vorm van dynamische kunst. Of u nu op zoek bent naar een uiterst zeldzaam uurwerk om uw verzameling uit te breiden, of een antieke klok wilt aanschaffen om uw interieur te verrijken, wij verwelkomen u graag. U kunt bij ons terecht voor staande klokken, tafelklokken, Haagse klokken, religieuses, console- en cartelklokken, barometers, pendules, reisklokken, wandklokken, chronometers, lantaarnklokken, Renaissance-klokken en horloges.

Mentink & Roest antiquairs staat wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke collectie antieke klokken en fijn mechanische instrumenten van museale kwaliteit. Ons bedrijf, gevestigd in het Betuwse dorpje Ingen, is gespecialiseerd in renaissance-klokken en uurwerken uit de 16e tot en met de 19e eeuw.

Service heeft Mentink & Roest hoog in het vaandel staan. Authenticiteit, kwaliteit, vakmanschap en expertise zijn de peilers van onze bedrijfscultuur. Dankzij ons eigen restauratieatelier,  jarenlange ervaring en opgebouwde expertise verkeren alle objecten in een onberispelijke conditie. Wij hechten aan een goede en langdurige relatie met onze internationale klantenkring waartoe museumconservatoren en verzamelaars, maar ook beginnende kopers behoren.

Antieke klokken

Tafelklok

De antieke tafelklok kent vele makers uit Frankrijk,  Duitsland, Engeland, en uiteraard ook Nederland. Laat u verbazen door de prachtig afgewerkte uurwerken en de unieke details.
Bekijk het assortiment antieke tafelklokken.

Antieke wandklok

De antieke wandklok wordt vaak gezien als de ‘antieke klok met gewichten’. Niet vreemd, want veel van de antieke wandklokken in ons assortiment werken met gewichtaandrijving. Wij nodigen u graag uit om deze te komen bekijken in ons pand in Ingen. U zult gegarandeerd onder de indruk zijn van deze bijzondere wandklokken!

Bekijk het assortiment antieke wandklokken.

Renaissance klok

Zoekt u een zeldzaam exemplaar van museale kwaliteit? Bekijk een  klok uit de Renaissance en wat gaat daar een schoonheid,  kwaliteit en vakmanschap vanuit. Bekijk het assortiment renaissance klokken.

Klokken zijn een van de belangrijkste uitvindingen van de Renaissance periode en belichamen de hernieuwde interesse van een tijdperk en wetenschap, kunst en de plaats van de mens in de wereld. Renaissance klokken zijn een  zeldzaamheid op de markt, en bevinden zich voornamelijk in collecties van grote musea over de hele wereld.

Haagse klok

Bekijk het assortiment Haagse en Religieus klokken.

Antieke staande klokken

Zoekt u een antieke klok die echt onderdeel moet worden van uw interieur?
Bekijk het assortiment antieke staande klokken of neemt contact op.

Antieke klokken restauratie

Heeft u al een antiek object in bezit, maar is deze aan reparatie of restauratie toe? Sinds de oprichting in 1989 beschikken wij over een eigen restauratieatelier waarin uurwerken met de uiterste precisie worden gerestaureerd en onderhouden. Bij dit onderhoud trachten wij de intentie van de uurwerkmaker te behouden.
Lees meer over de restauratie van uw antieke klok en maak een afspraak.