SKELETPENDULE ’KEYHOLE’ met remontoir Ca. 1810 Frankrijk

Pendules

M&R75

SKELETPENDULE ’KEYHOLE’ met remontoir
Circa 1810
Frankrijk

Uurwerk
Messing skelet-uurwerk met schaargang en slinger. Het gaandwerk wordt aangedreven door een veer in een veerton. Het uurwerk is voorzien van slagwerk op sluitschijf dat de hele uren voluit slaat en de halve uren eenmaal. Het slagwerk is voorzien van een remontoir systeem. De aandrijving van het remontoir geschiedt door het gaandwerk. Onder het uurwerk is de bel aangebracht.

Wijzerplaat
Ronde, wit geëmailleerde skelet-cijferring met zwarte Arabische cijfers voor de uuraanduiding, Arabische cijfers voor de kwartier-aanduiding en streepjes voor de overige minuten. De cijferring is aan de binnen- en buitenzijde afgezet met een messing vergulde geguillocheerde rand. In het centrum bevinden zich de blauwstalen uur- en minuutwijzers. In de cijferring bij de 6 is het opwindgat van het gaandwerk aangebracht. Om het opwindgat is een messing vergulde geguillocheerde rand aangebracht.

Kast
Het ‘keyhole’ skelet is geheel vervaardigd van messing en is geplaatst op een wit marmeren basement. Het geheel staat op vier messing pootjes.

Gangduur 1 week

Hoogte 39 cm.
Breedte 21 cm.
Diepte 9 cm.

*Prijs op aanvraag

Literatuur:
– Derek Roberts, Continental and American Skeleton Clocks, blz. 90.
– F.B. Royer Collard, Skeleton clocks, blz. 80 en 81.
– Tardy, Les Plus Belles Pendules Françoises, blz. 239.

Lees meer Neem contact op