GLOBE KLOK Rédier a Paris 1873 no. 140 Frankrijk

Varia

M&R276

GLOBE KLOK BLAUW
Gesigneerd Rédier a Paris 1873 no. 140
Frankrijk

Uurwerk
Messing platine-uurwerk met cilindergang en balans. Het gaandwerk wordt aangedreven door een veer in een veerton. Het gaandwerk wordt bij de Zuidpool opgewonden.

Wijzerplaat
De tijd wordt aangegeven op de evenaar door middel van de vaste wijzer. Op de evenaar is een messing vergulde band aangebracht waarop wit geëmailleerde plaatjes zijn gemonteerd met Arabische uurcijfers. Boven de uurcijfers is een rand streepjes gegraveerd voor de halve uren. Onder de cijferring is een rand Arabische cijfers gegraveerd. De globe is gesigneerd Rédier a Paris 1873 no.140 en is het monogram van Rédier aangebracht.

Kast
De blauw emaillen wereldbol zit gevat in een messing ring welke is gesigneerd: J.W. Benson 25 Old Bond Street. Deze wordt vastgehouden door een messing vergulde halve ring op een voet. Het geheel staat op een marmeren basement.

Gangduur: 1 week
Hoogte: 20,5 cm.
Diameter: 8,5 cm.

Literatuur
Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français, blz. 546 – 547.

De maker
Antoine Rédier was een eminent maker van klokken en meetkundige instrumenten. Hij werd geboren in Perpignan en is gestorven in Melun in 1892. Hij was leerling van Perrelet en opvolger van Duchemin. In 1850 had hij zijn werkplaats op Place du Chatelet, in 1860 Cour des Petites-Ecuries, Rédier et Cie van 1870 tot 1880. In 1883 associeerde hij zich met zijn zoon in St. Nicola-d’Allermont. Hij vervaardigde een kleine serie ronddraaiende globes met uurwerk.

De wederverkoper
J.W. Benson waren gevestigd aan de 25 Old Bond Street te Londen. Het waren klokken- en horlogemakers en wederverkopers van klokken, horloges en sieraden.

Lees meer Neem contact op