ART DECO TAFELKLOK Robin à Paris Ca. 1920 Frankrijk

Pendules Varia

M&R270

ART DECO TAFELKLOK
Gesigneerd: Robin à Paris
Circa 1920
Frankrijk

Uurwerk
Art Deco klok van Robin met messing platine-uurwerk met Brocotgang en een slinger die is voorzien van het nummer 6146. Het uurwerk is voorzien van slagwerk dat de hele uren voluit en de halve uren eenmaal slaat op een gongstaaf, die zit gemonteerd op de achterplatine. De achterplatine is gemarkeerd A.1. Het gaand – en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton die aan de voorzijde opgewonden worden.

Wijzerplaat
De rechthoekige, lakvergulde messing wijzerplaat is voorzien van zwart gelakte Romeinse cijfers voor de uur aanduidingen. De tijd wordt aangegeven door gestileerde uur- en minuutwijzers van geblauwd staal. In het centrum is het uurwerk gesigneerd Robin à Paris en de opwindgaten zijn bij de IIII en de VIII aangebracht. Bij de XII bevindt zich de reglage van het gaandwerk. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een deurtje dat bestaat uit gefaccetteerd glas dat gevat zit in een lakvergulde messing sponning.

Kast
De lakvergulde messing kast van deze Art Deco klok is aan vier zijden bekleed met zwart marmer en heeft aan de voor- en achterzijde een deurtje. Het geheel staat op vier messing voetjes.

Gangduur 1 week

Hoogte: 28 cm.
Breedte 22,5cm.
Diepte: 11,5cm.

 

Lees meer Neem contact op