CHINESE TAFELKLOK Shang Hai Ca. 1870

Tafelklokken Varia & Horloges

M&R34

TAFELKLOK
Gesigneerd: Shang Hai
Circa 1870
China

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op spillegang met slinger. Het uurwerk is voorzien van slagwerk, dat de hele uren en de kwartieren voluit slaat op een bel. Het gaand- en slagwerk worden aangedreven door een veer in een veerton met snek. De opwindstaven en de wijzerverzetting bevinden zich op de achterkant van het uurwerk. De achterplatine is rijk versierd met gegraveerde Chinese karakters van de maker en Chinese motieven. Tevens staat hier Shang Hai gegraveerd.

Wijzerplaat
De witte ronde emaillen wijzerplaat is gemonteerd op een rechthoekig verguld messing en gedreven grondplaat die versierd is met Chinese stijl tekens en letters. De wijzerplaat heeft zwart ingelakte Romeinse cijfers voor de uren, Arabische cijfers voor de kwartieraanduiding en streepjes als minuten markering. De ajourgezaagde uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. Tevens in het centrum de centrale secondewijzer.

Kast
Rechthoekige Chinees palissander houten kast met sierlijk zaag- en snijwerk. Het uurwerk bevindt zich in de demontabele houten kast die rust op het rijk gezaagde basement. Het uurwerk en de wijzerplaat kunnen bereikt worden door een front- en achterpaneel omhoog te schuiven. Beide zijkanten van de kast hebben klankgaten en ruitjes waarachter het uurwerk zichtbaar is. Het sierlijke basement met zaag- en snijwerk rust op 4 gemodelleerde houten poten.

Gangduur 1 week

Hoogte 49,5 cm.
Breedte 34 cm.
Diepte 26 cm.

Prijs € 7200

Lees meer Neem contact op