INDUSTRIËLE KLOK MET AUTOMAAT Garnier A Paris Ca. 1880

Pendules Varia & Horloges

M&R242

INDUSTRIËLE KLOK MET AUTOMAAT
Gesigneerd: Garnier A Paris
Circa 1880
Frankrijk

Wijzerplaten
De bovenzijde van deze automaat klok of te wel ronddraaiende lantaarn, is voorzien van vijf wijzerplaten voor de diverse aanduidingen;

Kompas
Op de lantaarn is een kompas aangebracht.

Tijd
De lantaarn heeft aan twee zijden een wijzerplaat voor de tijdsaanduiding. Beide wijzerplaten hebben een cijferring met Romeinse uurcijfers, Arabische vijf minutengetallen en streepjes voor de overige minuten. Beide wijzerplaten zijn gesigneerd Garnier A Paris en hebben stalen wijzers. Een van de twee wijzerplaten heeft het opwindgat voor het gaandwerk.

Barometer
De barometer heeft een schaal met de aanduidingen van de te verwachte weersomstandigheden in het Engels.

Thermometer
De wijzerplaat van de thermometer heeft een kwikbuis die rond tussen twee cijferringen is geplaatst. Op de cijferring aan de binnenzijde van de kwikbuis wordt de temperatuur aangegeven in graden Reamur en de cijferring eromheen heeft een schaalverdeling voor de temperatuur in graden Fahrenheit.

Kast
De kast is vervaardigd van messing en heeft de vorm van een bolder. Om de bolder zit een lijn gedraaid met aan het eind een anker. Ook is er een kleine reddingsboei ter versiering aangebracht. Op de bolder is de ronddraaiende lantaarn met de wijzerplaten aangebracht.

Loopduur 8 dagen

Hoogte 50 cm
Diameter 20,5 cm

*Prijs € 18000

Literatuur
Derek Roberts, Mystery, Novelty and Fantasy clocks, hoofdstuk 22.

Lees meer Neem contact op