Taxatie

Als u een antieke klok wilt laten taxeren, wilt u verzekerd zijn van vakmanschap en expertise. Die vindt u bij Mentink & Roest.

Sinds 2013 is Menno Hoencamp beëdigd taxateur (thans Register Taxateur) in antieke uurwerken. Hij is als zodanig erkend door de Federatie TMV en is internationaal gecertificeerd door Hobéon / SKO Certificatie.

Mentink & Roest beschikt over de hoogste expertise en werkt volgens de ethische code van deze instanties. Bovendien beschikken wij over een zorgvuldig opgebouwd eigen archief en een uitgebreide bibliotheek. Daarom kunt u met een gerust hart bij ons terecht voor de taxatie van antieke uurwerken, barometers en wetenschappelijke instrumenten bestemd voor verzekeringsdoeleinden, nalatenschap of boedelscheiding.

 Taxatie bestemd voor verzekeringsdoeleinden, nalatenschap of boedelscheiding.

‘Hoe gaat een taxatie in zijn werk?’

Voor het uitvoeren van een taxatie hebben we allereerst persoonlijk contact met u als klant. We spreken u graag over het te taxeren object en maken hiervoor een afspraak. Vervolgens kiezen we er in overleg voor om ofwel bij u langs te komen of u brengt het object mee naar ons. Vervolgens onderzoeken wij nauwgezet de geschiedenis en staat van het object. Dit resulteert in een helder en zorgvuldig rapport, dat u op papier van ons ontvangt. Het vervaardigen van een taxatie of expertise afhankelijk van wat u wenst draagt een kostenpost vanaf € 185,- met zich mee.

Neem contact op voor een taxatie.