TAFELKLOK ‘Shang Hai’ Ca. 1870 China

Tafelklokken Varia

M&R33a

TAFELKLOK
Gesigneerd: Shang Hai
Circa 1870
China

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op spillegang met slinger. Het uurwerk is voorzien van slagwerk, dat de hele uren op een bel slaat. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton met snek. De 2 opwindstaven en de wijzerverzetting bevinden zich op de achterkant van het uurwerk. De achterplatine is rijk versierd met gegraveerde Chinese tekens en motieven. Tevens staat hier in het medaillon de plaats Shang Hai gegraveerd.

Wijzerplaat
De witte ronde emaillen wijzerplaat is gevat in een rechthoekig geciseleerde messing grondplaat die versierd is door Chinese stijl tekens en letters. De wijzerplaat heeft zwart ingelakte Romeinse cijfers voor de uren, Arabische cijfers voor de kwartieraanduiding en streepjes als minuten markering. De ajourgezaagde uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. Tevens in het centrum de centrale secondewijzer.

Kast
Rechthoekige Chinees palissander kast met sierlijk zaag- en snijwerk. Het uurwerk bevindt zich in een demontabele houten kast die rust op het rijk gezaagde basement. Het uurwerk en de wijzerplaat kunnen bereikt worden door een front- en achterpaneel omhoog te schuiven. Beide zijkanten van de kast hebben ruitjes waarachter het uurwerk zichtbaar is. Het basement is sierlijk gezaagd en geprofileerd en rust op 4 gemodelleerde houten pootjes.

Gangduur 1 week

*Prijs € 8200

Hoogte 41,5 cm.
Breedte 26 cm.
Diepte 21 cm.

 

Lees meer Neem contact op