TAFELKLOK Hawley’s London Ca. 1810 Engeland

Tafelklokken

M&R35

TAFELKLOK
Gesigneerd: Hawley’s London
Circa 1810
Engeland

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op ankergang met slinger. Het uurwerk is voorzien van slagwerk, dat de hele uren voluit slaat op een bel. Het gaand- en slagwerk worden elk door een veer in een veerton aangedreven en zijn voorzien van krachtegalisatie middels snek. De achterplatine is met gravures versierd.

Wijzerplaat
De ronde, wit geschilderde wijzerplaat heeft een zwarte Romeinse cijfers voor de uuraanduiding, een rand met ruitvorm voor de vijfminutenaanduiding en streepjes voor de overige minuten. De opwindgaten zijn in het centrum bij de IX en de III geplaatst. Onder de XII is de signatuur Hawley’s London geplaatst. Boven de XII buiten de wijzerplaat zit een schuifje voor het aan- en uitzetten van het slagwerk. De uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een bol glas dat gevat zit in een messing verguld en geguillocheerd lunet, dat tevens dient als deurtje.

Kast
De kast is gotisch van vorm en is gefineerd met mahonie en versierd met ingelegde en opgelegde biesjes. Op de hoeken zijn zuiltjes ter versiering aangebracht, voorzien van messing basementen en kapitelen. De beide zijden zijn voorzien van een getoogd klankgat en daarboven is een messing gegoten leeuwenkop met ring als handvat aangebracht. De klok rust op vier messing klauwpootjes.

Gangduur 1 week

Prijs € 8500

Hoogte 47 cm.
Breedte 28 cm.
Diepte 17 cm.

 

Lees meer Neem contact op