REISKLOK ‘HUMP BACK’ L. Leroy & Cie, Ca. 1900 Frankrijk

Reisklokken

M&R110

REISKLOK ‘HUMP BACK’
Gesigneerd: L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris no. 17749
Circa 1900
Frankrijk

Uurwerk:
Messing platine-uurwerk op Engelse ankergang met regelbare balans. Het bestaat uit een gaand en wekkerwerk. Het gaand- en wekkerwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton. De achterplatine is gesigneerd en genummerd L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris 17749. Tevens worden hier het gaand- en wekkerwerk opgewonden, wordt de wektijd ingesteld en bevinden zich de wijzerverzettingen.

Wijzerplaat:
De getoogde verguld messing wijzerplaat is voorzien van een cijferring met Arabische cijfers voor de uuraanduiding, vijfminuten aanduiding en minutenstreepjes. De spade vormige uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. In het centrum van de wijzerplaat staat de signatuur L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris.

Kast:
De getoogde kast die op 4 verfijnde ronde messing vergulde pootjes staat is aan de onderzijde net als op de achterplatine genummerd 17749 en is vervaardigd van verzilverd messing. De voorzijde is voorzien van een gefacetteerd en getoogd glas dat gevat zit in een geprofileerd montuur. Bovenop de kast die versierd wordt door een verzilverd messing handvat staan de sierlijke initialen M&L.

Gangduur 1 week

Hoogte 16 cm.
Breedte 11 cm.
Diepte 6.5 cm.

*Prijs € 8700

Literatuur:
Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français. Paris, 1971, Blz. 409.

De makers
L. Leroy & Cie werd opgericht in 1888 toen Jules Desfontaines en Leroy & Fils (beheerd door Louis Leroy) fuseerden. Rond 1900 verhuisde het bedrijf naar de Boulevard de la Madeleine in Parijs

Lees meer Neem contact op