REISKLOK ‘HUMP BACK’ L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris Ca. 1900

Reisklokken

M&R104a

REISKLOK ‘HUMP BACK’
Gesigneerd: L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris no. 17894
Circa 1900
Frankrijk

Uurwerk
Reisklok humpback met messing platine-uurwerk op Engelse ankergang met regelbare balans. Het bestaat uit een gaand, slag- en wekkerwerk. Het uurwerk is voorzien van slagwerk dat de hele en de halve uren voluit slaat op een gongstaaf. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veer¬to¬n. De achterplatine is gesigneerd en genummerd L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris 17894. Tevens worden hier het gaand- en wekkerwerk opgewonden en bevindt zich de wijzerverzetting en wekkerinstelling.

Wijzerplaat
De getoogde verzilverde wijzerplaat is voorzien van een cijferring met Arabische cijfers voor de uuraanduiding, vijfminuten markeringen en minutenstreepjes. De spade vormige uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van messing. Onder de 6 van de wijzerplaat staat de signatuur L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris.

Kast
De getoogde kast van deze reisklok die op 4 verfijnde ronde messing vergulde pootjes staat is aan de onderzijde genummerd 17894 en is vervaardigd van verguld messing. De voorzijde is voorzien van een gefacetteerd en getoogd glas dat gevat zit in een geprofileerd montuur, aan de achterzijde bevindt zich een deurtje om bij het uurwerk te kunnen. Het geheel wordt bekroond door een geprofileerd handvat.

Foedraal
Origineel houten foedraal met donkerrood leder bekleed, 2 deurtjes met een verfijnd sluitinkje om de deurtjes te kunnen sluiten.
De originele opwindsleutel bevindt zich binnen in de bodem van het foedraal.

Gangduur 1 week.

Hoogte 17.5 cm.
Breedte 10 cm.
Diepte 8 cm.

*Prijs € 16000

Afmeting foedraal 19 x 13.5 x 10.5 cm.

Literatuur
Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français. Blz. 409.

L.Leroy & Cie
L. Leroy & Cie ontstond in het jaar 1888 toen Jules Desfontaines en Leroy & Fils (dat geleid werd door Louis Leroy) hun bedrijven samen voegden. In 1901 verhuisde het bedrijf naar Boulevard d de la Madeleine Paris.

Lees meer Neem contact op