REISKLOK Genummerd 2247 Ca. 1860 Frankrijk

Reisklokken

M&R113

REISKLOK voor de Engelse markt
Genummerd 2247
Circa 1860
Frankrijk

Uurwerk
Reisklok met messing platine-uurwerk op Zwitsers ankergang en regelbare balans. Het uurwerk is voorzien van slagwerk dat de hele uren voluit slaat en de halve uren eenmaal. Men kan het slagwerk teven laten repeteren door middel van het knopje op de kast. Het gaand- en slagwerk worden aan de achterzijde opgewonden. Tevens bevindt zich hier de wijzerverzetting ‘hands’ en de reglage. De achterplatine is genummerd 2247.

Wijzerplaat
De wit geëmailleerde wijzerplaat is voorzien van een cijferring met zwarte Romeinse cijfers voor de uuraanduiding en minuutstreepjes. De uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal en hebben het ‘Breguet’-model.

Kast
De kast van deze fraaie reisklok is vervaardigd van gegraveerd en verguld messing en alle zijden zijn voorzien van gefacetteerd glas, waardoor het uurwerk zichtbaar is. Door het ovale venster aan de bovenzijde is de regelbare balans zichtbaar. De bovenzijde is voorzien van het handvat. Aan de achterzijde bevindt zich de deur. Onder in de bodemplaat zijn zes klankgaten naast elkaar aangebracht en de kast is aan de onderzijde gegraveerd F.G. Hailes From his affectionate Father 1st June 1860.
Het geheel staat op een voet die op alle hoeken is versierd met een figuur met vleugels en een staart. De staarten doen tevens dienst als voetjes.

Gangduur 8 dagen

Hoogte 21,5 cm  (incl voet en handvat)
Breedte 12,5 cm
Diepte 12 cm

Lees meer Neem contact op