ZWITSERS MINIATUUR REISKLOKJE blauw email Ca. 1900

Reisklokken

M&R103

ZWITSERS MINIATUUR REISKLOKJE                                guilloche blauw email
Genummerd 104687
Circa 1900
Zwitserland

Uurwerk
Zwitsers zilveren miniatuur klokje met messing platine-uurwerk op Zwitsers ankergang en verticale regelbare balans. De achterplatine waar zich de vaste opwindsleutel bevindt is tevens genummerd: 104687.

Wijzerplaat
De wit emaille wijzerplaat is voorzien van zwart gemarkeerde Arabische cijfers voor de uuraanduiding en een rand met gouden stipjes voor de minuten. De spadevormige uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van verguld messing. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een facet geslepen glaasje dat gevat is in een zilveren lunet.

Kast
Het getoogde en getailleerde, geheel zilveren kastje, dat op vier kleine zilveren bolpootjes staat is rondom prachtig geometrisch geguillocheerd onder blauw transparant email. Er zijn wit emaillen bloemetjes ter versiering aangebracht en het geheel is omlijnt door een zilveren biesje. De binnenzijde van het kastje is verguld. Het kastje is aan de achterzijde voorzien van een klepje met aan de binnenzijde het gegraveerde zilverkeurmerk argent 935. Dit teken en het nummer 121 zijn eveneens op de onderzijde van het kastje aangebracht.
Gangduur 1 week

Hoogte 5 cm.
Breedte 3.5 cm.
Diepte 2 cm.

Lees meer Neem contact op