MINIATUUR REISKLOK MET FOEDRAAL Ca. 1900 Frankrijk

Reisklokken

M&R124

MINIATUUR REISKLOK MET FOEDRAAL
Circa 1900
Frankrijk

Uurwerk
Messing platine-uurwerk uitgevoerd met een echappement met Zwitserse ankergang, balans met spiraalveer en regulage. Het uurwerk is voorzien van kwartierslagwerk op aanvraag dat de hele uren met één hamer op een gong aangeeft, gevolgd door de kwartieren met twee hamers op dezelfde gong. Het uurwerk wordt aan de achterzijde opgewonden, waar zich ook de wijzerverzetting bevindt. Het gaand- en repetitieslagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton.

Wijzerplaat
De ronde, wit geëmailleerde wijzerplaat is gevat in een verguld messing passe-partout. De tijd wordt aangegeven door twee geblauwd stalen wijzers op een cijferring met zwarte Arabische uurcijfers, Arabische cijfers voor de vijfminuten-aanduiding en streepjes voor de overige minuten.

Kast
De verguld messing kast, een z.g. ‘one-piece case’, is aan alle zijden voorzien van facetgeslepen glas, waardoor het uurwerk bijna volledig zichtbaar is. Door het venster aan de bovenzijde is het echappement met balans zichtbaar. Tevens bevindt zich hier het knopje voor het slagwerk, het geheel bekroond door een handvat. De klok heeft aan de achterzijde een deurtje dat toegang geeft tot het uurwerk om de wijzers te verzetten en de klok op te winden.

Foedraal
Het houten foedraal van de klok is aan de buitenkant bekleed met zwart leer en goud

Gangduur 1 week

*Prijs € 7200

Afmetingen klokje
Hoogte: 10,5 cm. (inclusief handvat)
Diepte: 5 cm.
Breedte: 6 cm.

Afmetingen foedraal
Hoogte: 14 cm. (inclusief handvat)
Diepte: 7 cm.
Breedte: 8,5 cm.

Lees meer Neem contact op