CAPUCINE MET WEKKER Vincenti & Cie Medaille d’Argent Ca. 1835

Reisklokken

M&R125

CAPUCINE MET WEKKER
Gesigneerd: Vincenti & Cie Medaille d’Argent
Circa 1835
Frankrijk

Uurwerk
Capucine met platine-uurwerk op ankergang en slinger. Het uurwerk is voor¬zien van wekkerwerk. Het wekker¬werk, dat boven in de kast geplaatst is, kan met een touwtje dat aan de bovenkant van de klok uit de kast komt, opge¬wonden worden. Het gaandwerk wordt aangedreven door een veer in een veerton, die aan de voorzijde opgewonden wordt. Op de achterplatine is een stempel met de signatuur Vincenti & Cie Medaille d’Argent aangebracht.

Wijzerplaat
Ronde, wit geëmailleerde wijzerplaat met zwarte Romeinse cijfers voor de uuraanduiding. De minuten worden aangegeven met streepjes. De uur- en minuutwijzers en de recht wekkerwijzer zijn vervaardigd van geblauwd staal. De wijzerplaat wordt omlijst door een lunet van geguillocheerd messing. Het opwindgat is bij de VI onder de wijzerplaat geplaatst.

Kast
De gehele kast van deze capucine is van messing vervaardigd. De kast kan aan de zijkanten en aan de achterkant met deurtjes geopend worden. Het deurtje aan de achterkant wordt door een schuifje vergrendeld. De deurtjes aan de zijkanten hebben messing knopjes. Boven op de kast staat de bel, die aan de binnenzijde is voorzien van een hamer voor de wekker. Op de bel is een messing handvat aangebracht. Voor de bel is een klein toogje aangebracht waarmee men door middel van het blauwstalen wijzertje het gaandwerk kan regelen. Op de hoeken van de kast staan geprofileerde finials. De klok staat op vier geprofileerde pootjes.

Gangduur 1 week

Hoogte 24 cm
Breedte 9 cm
Diepte 7 cm

*Prijs € 5800

Literatuur Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français, blz. 644

Lees meer Neem contact op