CAPUCINE Gorin à Beauvais Ca. 1830

Reisklokken

M&R114a

CAPUCINE
Gesigneerd: Gorin à Beauvais
Circa 1830
Frankrijk

Uurwerk
Capucine met platine-uurwerk, ankergang en slinger. Het uurwerk is voorzien van slag- en wekkerwerk. Het slagwerk slaat de hele uren voluit en op het halve uur eenmaal op een bel. Het wekkerwerk, dat boven in de kast geplaatst is, kan met een koordje aan de onderzijde van de kast opgewonden worden. Het koordje dat aan de rechter onderzijde van de klok uit de kast komt, dient voor de repetitie van het slagwerk. Het uurwerk kan worden uitgeregeld met behulp van een wijzertje op de bovenkant van de kast. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton, die aan de voorzijde opgewonden worden.

Wijzerplaat
De ronde, geëmailleerde wijzerplaat is voorzien van zwarte Romeinse uurcijfers, aangezette streepjes voor de vijfminuutaanduiding en dunne streepjes voor de overige minuten. Het centrum is als volgt gesigneerd Gorin à Beauvais. De tijd wordt aangegeven door twee Breguetwijzers. De geblauwd stalen wekkerwijzer is recht. De wijzerplaat is gevat in een geguillocheerde messing lunet. De opwindgaten zijn ter hoogte van de VII en de V buiten de lunet in de kast geplaatst.

Kast
De mahoniehouten kast is versierd met vergulde messing ornamenten. De kast heeft aan de zijkanten en aan de achterkant deurtjes. Het deurtje aan de achterkant wordt met een schuifpennetje vergrendeld. De deurtjes aan de zijkanten zijn voorzien van een knopje. Onder de wijzerplaat is een guirlande ter versiering aangebracht en de hoeken boven de wijzerplaat zijn versierd met een verguld messing ornament. Op de kast bevindt zich de bel met daarbinnen van een hamer voor het slagwerk en een hamer voor de wekker. De bel wordt bekroond door een verguld messing handvat. De vier hoeken van de kast worden versierd met vergulde pijnappels en het geheel rust op vier geprofileerde pootjes.
Gangduur 1 week

*Prijs € 15000

Hoogte 32 cm (met handvat omhoog)
Breedte 15 cm
Diepte 10,5 cm

 

Lees meer Neem contact op